3D printen is een redelijk nieuwe techniek die aan het doordringen is in de industrie maar ook al op beperkte schaal in de huiselijke kring. De toepassingsmogelijkheden zijn dan ook zeer groot. Door de toegenomen interesse in de educatieve kant van het 3D printen vragen veel scholen zich af hoe ze het zich kunnen veroorloven om deze technologie in de klas en het lesaanbod te integreren. De 3D pen is dan een betaalbare oplossing.

Na een eerste investering in de pennen zijn ze een betaalbaar hulpmiddel voor in de klaslokalen. De 3D pen laat de studenten o.a. – in 3D – concepten in wiskunde, geschiedenis, kunst, design, en scheikunde uit werken, waardoor ze op een creatieve wijze kunnen experimenteren. Het werken met de 3D pen wordt daardoor dan ook als een educatieve toevoeging gezien.

Wilt u zelf een workshop 3D printer pen organiseren neem dan nu contact op! Naast dat wij zelf op locatie kunnen komen hebben wij ook een speciaal pakket samengesteld speciaal voor een workshop op school. Doordat de 3D pen zeer eenvoudig te bedienen is kunt u dus zelf aan de slag met uw leerlingen!

Naast de huur of koop van de 3D pen kunt u bij ons ook terecht voor de vulling van de 3D printer (pen). Voor zowel de 3D printer als de 3D pen leveren wij HIPS, ABS, PLA en verschillende andere soorten filament.

Wilt u gebruik maken van een van deze diensten dan vragen wij u contact met ons op te nemen middels het contactformulier onderaan de pagina of via onze contactpagina.

3D pen scholen ; Ideaal om in te zetten tijdens projecten, thema’s of opdrachten bij een verscheidenheid aan vakken:

Met de 3D pen kunnen geometrische vormen worden getekend, kan een ontwerp worden uitgewerkt of kunnen stencils/figuren worden overgetrokken om zo een 3D creatie uit te werken.

3D pen scholen ; Geschikt voor diverse vakken en vakgebieden

Architectuur en Geschiedenis

Door gebruik van de 3D pen komen wiskundige vaardigheden – geometrie, ruimtelijke oriëntatie en meting ruimschoots aan bod. Daarnaast kunnen historische/architectonische monumenten worden opgebouwd. Hierdoor krijgen ze meer inzicht in bijvoorbeeld bouwkundige tekeningen en de complexheid van een bepaalde bouwstijl.

Product Ontwerp

Studenten kunnen bijvoorbeeld sieraden printen in 3D door het overtrekken van een stencil met daarop een 2D ontwerp. Wanneer men meer creatieve vrijheid wil kan er natuurlijk ook freestyle ‘ in de lucht’ getekend worden om zo een idee om te zetten in iets tastbaars.

Wetenschap en Techniek

De 3D pen is uitermate geschikt voor het maken van modellen en prototypes voor opdrachten. Daarnaast is het een geschikt hulpmiddel voor het lesgeven over evenwicht, zwaartekracht en andere concepten in de natuurkunde of scheikunde.

 3D pen scholen ; Verbindt kunst en techniek op een actieve en educatieve wijze

de 3D pen scholen ; De 3D pen is Geschikt voor het maken van modellen en prototypes. Perfecte aanvulling op elke bestaande 3D printer in de klas!

Laat leerlingen bezig zijn met technologie die toekomst bepalend gaat zijn

Als school kunt u in 2017 niet meer achterblijven op het gebied van 3D printen. 3D printen is een technologie die in veel vakgebieden al niet meer is weg te denken. Van de mode en design industrie tot de medische en voedsel industrie, overal wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheden die 3D printen biedt. Het aantal toepassingen zal in de komende jaren alleen maar toe nemen. Om uw leerlingen voor te bereiden op de toekomst is het dan ook nodig om hen op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met deze innovatieve technologie.

Wat kunnen wij voor uw school betekenen?

Wij hebben speciaal voor scholen een pakket samengesteld met daarin een 3D pen voor de hele klas! Het pakket kan volledig in overleg worden samengesteld zodat het altijd voldoet aan uw wensen.

Voor zowel de 3D printer als de 3D pen leveren wij HIPS en ABS filament.

Daarnaast zijn wij ook continu op zoek naar filamenten met bijzondere eigenschappen die te gebruiken zijn met de 3D pen. Hierbij moet u denken aan stroomgeleidend filament, filament wat van kleur verandert door warmte of licht of filament met magnetische eigenschappen.

Wilt u de 3D pen kopen, huren of op enige andere wijze inzetten, bijvoorbeeld tijdens een themaweek of workshop, neem dan nu contact met ons op!

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht