3D pen vragen

3D pen 3Dpen 3Dprinter pen 3Dpenprinter printerpen penprinter 3 d printerpen 3 d printer pen

 3D pen vragen: Algemeen

Ja de mogelijkheden van de 3D printer pen zijn eindeloos. De 3D printer pen kan dus ook gebruikt worden om objecten van plastic te repareren. Laat ons weten wat jij gerepareerd hebt!

Nee dit kan niet! Het plastic wat uit de nozzle komt moet eerst afkoelen voordat het in contact komt met je huid.

Wanneer je tekent op papier of bijvoorbeeld een stencil overtrekt raden wij je aan de punt van de 3D printer pen wat harder op het papier te drukken. Zorg ervoor dat de 3D printer pen nozzle altijd het papier raakt. Wanneer je merkt dat het plastic zich heeft gehecht aan het papier kunt je verder met tekenen. Druk niet TE hard anders versmelt het papier met het filament. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van onze 3D pen accessoire set. Hierin zit een transparante tekenplaat waaraan het plastic goed hecht en een handig plamuur mesje om je 3D creaties van de tekenplaat af te halen.

Net als bij alles; Oefening baart kunst! Let op, binnen no time heb je het onder de knie en maak je de mooiste creaties!

3D pen vragen: Algemeen

Neem contact met ons op via het contactformulier! Wij brengen de 3D printer pen naar uw klas!

De 3D printer pen is geen speelgoed voor kinderen(12+). De tip van de 3D printer pen warmt op tot wel 240 graden . Mocht je de 3D printer pen willen gebruiken met iemand jonger dan 12 jaar dan is toezicht aanbevolen.

Ja, je kunt deze pen zowel rechtshandig als linkshandig  hanteren.

Het filament wat wij aanbieden is getest op zware metalen en schadelijke dampen en is voor beide toetsingen geslaagd. Sommige gebruikers van de 3D printer pen merken geen geur op terwijl ze aan het printen zijn, anderen houden niet van de plastic-achtige geur die vrijkomt. Bij het printen van HIPS komt er haast geen geur vrij. Het filament PLA (grondstof mais) ruikt tijdens het printen een beetje naar popcorn. Het maakt niet uit welk materiaal je nu gebruikt. Het beste is om altijd te ventileren, of in een geventileerde kamer te werken, wanneer je aan de slag gaat met de 3D printer pen.
3D pen 3Dpen 3Dprinter pen 3Dpenprinter printerpen penprinter 3 d printerpen 3 d printer pen

3D pen vragen: De 3D Printerpen en de 3D Printerpen LCD

De 3D printer pen sluit je aan door de bijgeleverde kabel aan de ene kant in de 3D printer pen te pluggen en aan de andere kant in het stopcontact. Het snoer is ongeveer 1 meter lang. Mocht je naar het buitenland gaan en de 3D printer pen mee willen nemen? Wij hebben zowel de adapter UK en USA op voorraad.

Het duurt ongeveer 2 minuten voordat je de 3D pen kunt gebruiken. Wanneer je hem aan zet zal de warmte indicator rood zijn. Wanneer de pen klaar is voor gebruik verandert deze kleur in groen. De 3D printer pen LCD warmt op in 30 seconden.

Ja, de 3D printer pen is instelbaar in verschillende standen. Met de switch aan de zijkant kun je zelf bepalen met welke snelheid het plastic filament uit de 3D pen komt vloeien.

Je kunt de 3D printer pen vullen door aan de achterkant filament te laden middels een kleine opening welke je boven de ingang van de stroom kabel vind. Je houdt de draadvoeding knop ingedrukt waarna het filament de 3D printer pen wordt ingevoerd.

Wanneer je filament wilt verwijderen druk je op de bovenste draadvoeding knop. Hiermee verwijdert de 3D printer pen automatisch het filament en kun je de pen opnieuw vullen.

Soms gebeurt het dat de 3D printer pen niet direct reageert wanneer er op de reverse button wordt gedrukt. Hier zit enige vertraging op. Ook kun je de 3D printer pen een handje helpen door zachtjes aan het filament te trekken.

3D pen vragen : De 3D Printer pen en de 3D Printer pen LCD

Knip het filament altijd recht af. Dit zorgt ervoor dat het filament vloeiend door de pen wordt opgenomen. Tevens kun je licht op het filament drukken zodat de  3D printer pen grip krijgt op het filament.

Dit kan zijn omdat de print temperatuur te laag is ingesteld. Wanneer je print met de 3D printer pen LCD kun je dit gemakkelijk aanpassen door de temperatuur hoger in te stellen.

Het kan zijn dat je soms een licht krakend geluid hoort wanneer je de 3D printer pen na het opstarten gaat gebruiken. Dit kan een beetje vocht zijn wat zich heeft opgehoopt in de 3D pen (of het filament) en is niet iets waar je zich zorgen om moet maken.

Nee, dit kun je beter niet doen. Wanneer je het plastic in de pen laat zitten kan dit na verloop van tijd problemen veroorzaken. Daarnaast kan het ook verstopping van de nozzle veroorzaken.

Wij adviseren om na 90 minuten intensief gebruik even te pauzeren.

Nee de 3D pen met en zonder LCD hebben allebei een eigen diameter nozzle. De printer pen zonder LCD print alleen met een nozzle (penpunt) van 0.4. De 3D printer pen LCD print alleen met een nozzle van 0.7. Dit omdat de printer pen LCD met verschillende soorten filamenten werkt die met een smallere diameter nozzle niet geprint kunnen worden.

Wanneer de nozzle van 3D printer pen verstopt raakt, kun je de pen het beste gedurende 5 minuten laten opwarmen. Hierna verwijder je de nozzle van de printer pen ( Let op de nozzle is zeer heet, zorg voor bescherming in de vorm van handschoenen.) Druk nu met een speld of ijzerdraadje het resterende filament uit de nozzle. Mocht dit niet werken herhaal dit proces nogmaals maar nu met een opwarm periode van 7 minuten. Mocht het nog steeds niet lukken dan is het mogelijk de nozzle naar ons op te sturen ( per briefpost 1 postzegel ) en proberen wij het probleem voor je te verhelpen. Aan te raden is de 3D printer pen zo nu en dan te reinigen met reiniging filament. Standaard ontvang je dit 1 meter gratis geleverd bij uw bestelling maar mocht dit op zijn dan kun je dit altijd bijbestellen op onze site. Wij raden je sterk aan om na het verwisselen van filament soort (bijv. van Filamazing filament–>HIPS) de 3D pen te reinigen met reiniging filament!
3D pen 3Dpen 3Dprinter pen 3Dpenprinter printerpen penprinter 3 d printerpen 3 d printer pen

3D pen vragen: 3D pen filamenten en materialen

De 3D printer pen werkt alleen met HIPS of ABS. De 3D printer pen LCD werkt o.a op ABS, HIPS, PLA of een van onze special filamenten. Heb je een filament waarvan je wilt weten of ermee geprint kan worden? Stuur ons een sample en wij testen het voor je uit!

Het plastic dat uit de pen komt vloeien is zeker warm! Zeg maar gerust heet. Je kunt dit dus beter niet direct aanraken of direct op de huid tekenen. Bestel je op www.3dprinterpen.nl een 3D pen dan ontvang je gratis bij jouw bestelling 3 vingertip beschermers! Hiermee kun je het filament vormen direct nadat het filament de 3D pen verlaat. Ideaal dus om nog meer vorm aan je creatie te geven!

Het Filamazig Filament is alleen te gebruiken met de 3D printer pen LCD. Met deze pen is het namelijk mogelijk om zeer nauwkeurig de print temperatuur in te stellen. Ons Filamazing Filament is zorgvuldig getest en goed bevonden. Wel willen wij je erop wijzen dat wanneer je zelf gaat experimenteren met filamenten dit geheel op eigen risico is.

Wanneer het filament bijna op is stopt de pen automatisch met printen. Je kunt de 3D pen dan gemakkelijk opnieuw vullen met filament door deze aan de achterkant van de pen in te voeren.

Heb je een filament waarvan je wilt weten of ermee geprint kan worden neem dan contact met ons op. Als je ons een sample opstuurt testen wij dit graag voor je uit!

Dat bepaal jij! Het is mogelijk zeer stevige creaties te maken door de print lagen dikker aan te brengen en op de juiste plekken te verstevigen. HIPS of ABS is de juiste keuze wanneer je stevigere objecten wilt maken.

Nee, de 3D pennen die wij aanbieden werken alleen op 1.75 mm filament.

ABS , HIPS of Filamazing Filament? Belangrijk is dat je altijd 1.75 mm filament gebruikt. Wij raden je aan om HIPS plastic te gebruiken.  Dit plastic werkt voor beide pennen uitstekend. De 3D printer pen zonder LCD print alleen ABS of HIPS. De printer pen met LCD kan zowel ABS, HIPS , PLA ( biologisch afbreekbaar filament, gemaakt van bijv. mais) als Filamazing Filament printen.

Op de winkelpagina staat bij elk filament waarvoor het geschikt is en op welke temperatuur het geprint kan worden. Over het algemeen geldt dat HIPS en ABS filament het meest geschikt zijn voor het tekenen van stevige 3D creaties , PLA filament  zorgt voor een gladder en glanzender uiterlijk maar is minder stevig. Je kunt er wel ( net als met HIPS) bijvoorbeeld een stencil mee over trekken.

Gratis Filament verzending

Laat nu uw filament gratis thuis bezorgen! Bestel je voor meer dan 35 euro aan filament dan sturen wij het gratis naar je op! Vul op de afrekenpagina de actiecode: FIL@M@ZING2017 in als coupon code  en maak gebruik van deze actie!

3D pen vragen: Bestellen, betalen en verzending

Je kunt op de website www.3dprinterpen.nl veilig en vertrouwd betalen met IDeal, Mister Cash de KBC/CBC betaalknop of Belfius Direct. Daarnaast accepteren wij ook Paypal of creditcard betalingen. Omdat wij meegaan met de tijd kun je ons ook betalen in Bitcoins. Neem hiervoor voordat je gaat afrekenen even contact met ons op via het contactformulier. Wij sturen je dan ons bitcoin adres! Je kunt er ook voor kiezen het bedrag rechtstreeks naar onze bankrekening over te schrijven. Mocht je liever willen betalen bij aflevering dan is dat mogelijk via een levering onder rembours (let op hier zijn extra kosten aan verbonden)

Ja wij verzenden internationaal. Voor verzending naar België rekenen wij bij een bestelling boven de €54,- GEEN verzendkosten! Wil je de verzendkosten weten voor verzending naar een ander land of een land buiten de EU? Neem ook dan contact met ons op!

3D printer pen verzending Nederland bestelwaarde onder €54,- =  €4,95
3D printer pen verzending België bestelwaarde onder €54,- =  €5,95
3D printer pen verzending Nederland bestelwaarde boven de €54,- = GRATIS!
3D printer pen verzending België bestelwaarde boven de €54,- = GRATIS!
3D pen filament van 35 euro of meer? met de actie code #filamazing2017 is verzending GRATIS!

Je kunt ons bereiken via de online chat (rechtsonder in beeld, Zopim) via ons contact formulier  of via +31657424292

Voor 17.00 besteld is morgen in huis! Mocht er vertraging optreden dan brengen wij je hiervan tijdig op de hoogte. Mocht je nog verdere vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen via “info@3dprinterpen.nl” of middels onze Live-Chat rechts onderin het beeld (Zopim)